Lees hier de blog van Spoedservice duurzaam verwarmen en riool ontstoppen Haarlem in Haarlem

 • 31/08/2022
  Vijf opties voor wie duurzamer wil verwarmen

  In 2050 wil Nederland gasvrij zijn. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Toch betekent het ook een aanzienlijke investering voor alle bouwers en verbouwers. Vooral de verwarmingssystemen zelf vragen maatwerk. Welke opties zijn er en wat past het best bij jouw bouwproject? Een overzicht.

   

  Lees meer
 • 31/08/2022
  Laat de hulptroepen aanrukken: de wc zit verstopt!

  De wc zit verstopt! Een van de meest vervelende ongemakken waar je thuis tegenaan kunt lopen. Zeker als je het toilet deelt met meerdere huisgenoten. Dit probleem vraagt dan ook om een snelle oplossing. Maar hoe pak je dit aan? Ga je eerst kijken of je het euvel zelf kunt verhelpen of schuif je dit klusje liever door en schakel je professionele hulp in? En wat kun je beter wel of niet doen als je zelf aan de slag gaat? Ben je er nog niet uit, lees dan eerst even wat meer over de oorzaken van een verstopt toilet en de mogelijke oplossingen voor deze onaangename kwestie.

   

  Lees meer
 • 30/08/2022
  Hoe voorkom je verstoppingen?

  Niemand zit te wachten op verstoppingen in huis. Of het nu om een verstopte afvoer, een verstopt toilet, een verstopte keukengootsteen of een verstopte douche gaat: verstoppingen zijn in alle gevallen lastig en je wilt ze het liefst zo snel en efficiënt mogelijk verhelpen. In dit artikel bespreken we daarom hoe verstoppingen precies ontstaan, wat je moet doen als je een verstopping hebt én hoe je verstoppingen het beste kunt voorkomen.

   

  Lees meer
 • 25/08/2022
  Loodgieter worden doe je zo!

  Lekkage? Hè bah! Dat komt altijd op het verkeerde moment. Nu zul je op de loodgieter moeten wachten om het probleem op te lossen, tenzij... je zelf een loodgieter bent! Weten hoe de waterleidinginstallatie in je huis in elkaar steekt, helpt je om lekkages te voorkomen en te verhelpen. Daarnaast kun je bij andere mensen thuis aan de slag en je brood verdienen met het installeren, onderhouden en repareren van leidingen. Voor je hieraan begint, vraag je je waarschijnlijk af hoe je nu precies loodgieter kunt worden. Daar lees je hier meer over.

   

  Lees meer
 • 25/08/2022
  Alles over verschillende ketels

  Onder een warme douche stappen of genieten van een verwarmd huis is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. Een goede ketel is de basis voor een warme woning, maar wat houdt dit precies in? Er is tegenwoordig meer dan genoeg mogelijk op het gebied van ketels, van erg duurzame opties tot ketels die direct warm water leveren. Hier vind je informatie over de verschillende modellen, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

   

  Lees meer
 • 28/06/2022
  Help, een lekkage in huis!

  Je hebt een lekkage in huis: daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Bovendien heeft een lekkage vaak onaangename gevolgen. Er kan bijvoorbeeld ernstige waterschade in je woning ontstaan. Het is dan ook van belang om niet te lang te wachten en het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Zo voorkom je een hoop ellende op de lange termijn.

  Lees meer
 • 28/06/2022
  Hoe voorkom je een verstopping in de hemelwaterafvoer?

  Een verstopping komt altijd onverwachts, is altijd ongewenst en ontstaat altijd op het verkeerde moment. Het is daarom beter om een verstopping voor te zijn, zodat tijd en geld voor het ontstoppen je bespaard worden. Waarom is het zo belangrijk dat water goed door de hemelwaterafvoer loopt en hoe voorkom je dat deze afvoer verstopt? Hier lees je er alles over.

  Lees meer
 • 21/06/2022
  Het onderhoud van zonnepanelen

  Zonnepanelen zijn populair. En dat is niet vreemd, zonnepanelen zijn namelijk goed voor het klimaat én voor de eigen portemonnee. Heb je zonnepanelen of overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe deze precies onderhouden moeten worden. In dit artikel bespreken we waarom het zo belangrijk is om zonnepanelen op de juiste manier te onderhouden en welke verschillende soorten onderhoud er precies zijn.

  Lees meer
 • 21/06/2022
  Waar moet je op letten bij een badkamerrenovatie?

  Droom je van een gloednieuwe badkamer, met een comfortabele douche, genoeg bergruimte voor al je verzorgingsproducten en een mooie uitstraling? Dan is een badkamerrenovatie een goede keuze. Net als bij andere renovaties is het belangrijk om grondig te werk te gaan, dus denk niet alleen aan de kleuren en materialen die je wilt gebruiken, maar let ook op de functie van de badkamer. Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten tijdens een badkamerrenovatie om het meeste uit deze verbouwing te halen.

  Lees meer
 • 07/03/2022
  Zo efficiënt zijn warmtepompen!

  Wil je een aardgasvrije woning creëren? Dan is het tijd om de cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp. Op deze manier verwarm je je huis met behulp van energie. Hoe werkt een warmtepomp precies en uit welke types kun je kiezen? Wij vertellen je graag alles over de verschillende varianten en de nieuwste technieken.

  Lees meer
 • 16/02/2022
  De cv-ketel: een vanzelfsprekend deel van ons leven

  Centrale verwarming zou je een 'zegening van de moderne westerse wereld' kunnen noemen. Twee generaties geleden was het nog een luxe, tegenwoordig gaat iedereen er standaard van uit dat een woning comfortabel wordt verwarmd met behulp van een cv-ketel. Voor veel oudere mensen staat een cv dan ook gelijk aan welvaart.

   

  Lees meer
 • 14/01/2022
  Hoe kan je je huis duurzaam verwarmen?

  Duurzaamheid is hét thema binnen veel veranderprojecten en op allerlei gebieden en industrieën wordt dit concept toegepast. Zo is er ook duurzaam wonen, waarbij men zich beperkt tot de werkelijke behoeften. Er worden duurzame, hernieuwbare bronnen en materialen gebruikt en er wordt zuinig omgegaan met de eindige bronnen die worden ingezet.

  Lees meer
 • 10/12/2021
  Duurzaam wonen: zes energiebesparende maatregelen

  De energieprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen. Hierdoor wordt het steeds interessanter om de woning te verduurzamen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het klimaat. Hoe energiezuiniger de woning, hoe minder CO2 er wordt uitgestoten. Wij zetten zes manieren om duurzaam te wonen voor jou op een rijtje.

  Lees meer
 • 29/10/2021
  Hoe hebben zonnepanelen zich in de laatste jaren ontwikkeld?

  Tegenwoordig liggen er bij ruim 20 procent van alle huishoudens zonnepanelen op het dak. Dit aandeel stijgt nog dagelijks. Grote schuren en zelfs complete velden met zonnepanelen worden benut om de energie van de zon op te vangen.

  Lees meer
 • 13/10/2021
  Wat houdt het loodgietersvak precies in?

  Je bent meestal niet blij wanneer je een loodgieter moet bellen. Je hebt zijn hulp nodig, omdat je vloer blank staat ten gevolge van een lekkage. Of misschien zit je toilet zo verstopt, dat je het zelf niet op kunt lossen. Op zulke momenten is de loodgieter een redder in nood, maar hij doet en kan veel meer dan enkel lekkages en verstoppingen verhelpen. Waar kun je deze vakman nog meer voor inschakelen? Hier lees je alles over de werkzaamheden en vakkennis van de loodgieter!

  Lees meer
 • 09/09/2021
  Hoe kun je vocht en schimmel in huis behandelen en voorkomen?

  Wind, regen, sneeuw... Een muur kan over het algemeen wel tegen een stootje. Als een muur in een korte tijd met een grote hoeveelheid vocht wordt geconfronteerd, kan dat echter vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld in de vorm van vochtplekken en schimmel. Op deze pagina lees je hoe je dit oplost én hoe je dit soort vervelende problemen in de toekomst voorkomt.

  Lees meer
 • 06/08/2021
  Hoe ontstaat een lekkage en wat kun je er tegen doen?

  Lekkage in je huis door een kapotte leiding? Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten. Snel handelen is belangrijk, want vocht trekt in de muren, de vloer of meubels, waardoor waterschade ontstaat. Het beste is natuurlijk om schade aan leidingen geheel te voorkomen, maar hoe doe je dit? En als er wel al een lekkage is, welk stappenplan volg je dan?

  Lees meer
 • 15/07/2021
  5 tips van de loodgieter om te besparen op stookkosten

  Door kritisch te kijken naar je cv-ketel, de apparatuur die je gebruikt, maar ook je eigen leefstijl en gewoonten kun je als particulier of als ondernemer aanzienlijk besparen op de stookkosten. Door te kiezen voor een duurzame verwarming en je cv-systeem onder de loep te laten nemen door een professionele loodgieter, kun je duurzamer en voordelig stoken en zo niet alleen geld besparen, maar ook het milieu en klimaat ontzien. Maar hoe pak je het terugdringen van je energieverbruik slim aan? In dit artikel hebben we vijf praktische tips van ervaren loodgieters voor je verzameld, die je helpen om slimmer en voordelig te stoken. Doe er je voordeel mee!

  Lees meer
 • 15/06/2021
  Waarom is regelmatig ketelonderhoud zo belangrijk?

  Het geregeld laten controleren van je cv-ketel is belangrijker dan veel huiseigenaren (en huurders) zich realiseren. Zonder degelijk periodiek onderhoud van je cv-ketel loop je niet alleen onnodige veiligheidsrisico's, maar werkt je cv-ketel ook minder efficiënt dan mogelijk is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de voordelen van cv-onderhoud door een professionele cv-monteur. Je zult je verbazen over de vele pluspunten die goed onderhoud door een professional te bieden heeft!

   

  Lees meer
 • Over radiator- en cv-ketelservice
  16/11/2020
  Over radiator- en cv-ketelservice

  Als het buiten koud is, wilt u er binnen lekker behaaglijk bij zitten. Het is daarom essentieel dat uw radiatoren en cv-ketel de hele winter (en het liefst natuurlijk het hele jaar!) goed blijven werken. Met behulp van de cv-ketel- en radiatorservice van Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem kunt u ervan op aan dat uw centrale verwarming naar wens blijft presteren. Lees hier meer over de mogelijkheden en de zaken waar u zelf rekening mee kunt houden.

  Lees meer
 • -ketel kiezen: hr-ketel of vr-ketel?
  16/11/2020
  Nieuwe cv-ketel kiezen: hr-ketel of vr-ketel?

  Moderne cv-ketels zijn een stuk efficiënter dan deze in het verleden waren. Een nieuwe cv-installatie kan er dus voor zorgen dat u veel energie bespaart. Dit ziet u terug op uw energierekening en is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Maar een nieuwe cv-ketel is een behoorlijke investering, dus is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem legt u graag uit wat de verschillen zijn tussen de populairste moderne cv-ketels: de hr-ketel of de vr-ketel.

  Lees meer
 • 24/7-loodgietersservice voor spoedklussen in Haarlem
  16/11/2020
  Profiteer van 24/7-loodgietersservice

  Een cv-ketel die er op een ijskoude avond opeens mee ophoudt, een nare rioollucht die plotseling uit uw gootsteen komt of een toilet dat niet meer wil doorspoelen – sommige loodgietersklussen kunnen echt niet wachten tot de volgende dag. In Haarlem schakelt u dan meteen Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem in.

  Lees meer
 • 15/07/2020
  Wat te doen bij afvoerproblemen?

  Verstoppingen, lekkages of gebroken leidingen met de bijbehorende schade, stank of zelfs ongedierte... Afvoerproblemen kunnen voor erg vervelende situaties zorgen. Het is daarom belangrijk om problemen zo snel mogelijk op te lossen en natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Hier lees je meer over wat je zelf kunt doen om diverse afvoerproblemen te voorkomen en verhelpen

  Lees meer
 • Cv-ketel
  15/07/2020
  Alles over cv-ketelonderhoud en -inspectie

  Om je cv-ketel veilig te kunnen gebruiken en er zeker van te zijn dat je niet te veel energie verbruikt om je huis en water te verwarmen is het belangrijk om je cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Hier lees je meer over een cv-ketelinspectie en de voordelen van een onderhoudscontract.

  Lees meer
 • Rioolverstopt
  15/07/2020
  Riolering verstopt? Zo los je het op

  Stank in huis en een afvoer die maar niet doorloopt... Een rioolverstopping is ontzettend vervelend en lijkt altijd onverwachts te komen op een moment dat het echt even niet uitkomt. Gelukkig kun je een verstopt riool vrij makkelijk herkennen en, mits je er op tijd bij bent, verhelpen. Hier lees je hoe je een rioolverstopping kunt herkennen, hoe je zelf het riool kunt ontstoppen, wanneer de gemeente hier verantwoordelijk voor is, en hoe je in de toekomst verstopte riolering kunt voorkomen.

  Lees meer