Over radiator- en cv-ketelservice

Over radiator- en cv-ketelservice

Als het buiten koud is, wilt u er binnen lekker behaaglijk bij zitten. Het is daarom essentieel dat uw radiatoren en cv-ketel de hele winter (en het liefst natuurlijk het hele jaar!) goed blijven werken. Met behulp van de cv-ketel- en radiatorservice van Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem kunt u ervan op aan dat uw centrale verwarming naar wens blijft presteren. Lees hier meer over de mogelijkheden en de zaken waar u zelf rekening mee kunt houden.

Radiatorservice

Radiatoren slijten niet snel en bevatten weinig breekbare onderdelen, en gaan gewoonlijk dan ook jarenlang mee. Als de verwarming niet goed werkt, ligt dit dus vaker aan de boiler. Ook kan het komen doordat er te veel lucht in de radiatoren zit. In dit geval kunt u zelf uw radiatoren ontluchten of hiervoor een loodgieter inschakelen.
Erg oude radiatoren zijn soms wel minder efficiënt dan moderne exemplaren. Dit kan een reden zijn om uw radiatoren te laten vervangen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw radiatoren te laten vervangen omdat de huidige exemplaren niet bij uw smaak of interieur passen. Een oppervlakkig beschadigde of roestige radiator kan gemakkeljk opgeknapt worden. Schuur de radiator goed en spuit deze vervolgens over met speciaal daarvoor geschikte verf. Radiatorverf is goed bestand tegen warmte.


Cv-ketelservice

Een van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel lang goed blijft werken, is door de druk op de juiste hoogte te houden. Een te lage of te hoge druk kan uw cv-ketel namelijk beschadigen, waardoor deze gerepareerd of zelfs vervangen moet worden. De druk moet liefst tussen de 1,5 en 2 bar liggen, maar mag zeker niet onder de 1 bar of boven de 3 bar komen.

U kunt zelf de druk verhogen of verlagen. Om de druk te verlagen, kunt u de radiatoren ontluchten. Door de cv-ketel bij te vullen kunt u de druk verhogen. Hoe u dit precies doet, hangt af van uw ketel. Onze loodgieters laten u dit graag zien. Moet u de cv-ketel regelmatig bijvullen omdat de druk steeds blijft dalen? Dan kan er sprake zijn van lekkage of een probleem met het expansievat. Laat uw cv-ketel dan even nakijken door uw loodgieter.

Wilt u Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem inschakelen voor cv-ketelservice of radiatorservice? Neem meteen contact op.

0
Feed