Cv-ketelreparatie

Een storing aan de cv-ketel kan helaas altijd gebeuren. Met behulp van onze spoedservice hoeft u nooit lang in de kou te zitten. De monteur komt op korte termijn langs om het probleem te verhelpen.

Cv-ketelreparatie

Vaak kan een reparatie aan de cv-ketel snel uitgevoerd worden door de monteur. Als de cv het niet meer doet kan het zijn dat het apparaat niet meer verwarmt. De verwarmingsketel bestaat uit veel afzonderlijke onderdelen die het kunnen begeven door slijtage of verontreiniging. Onderhoud aan de ketel verlengt de levensduur, maar een reparatie kan altijd nog noodzakelijk zijn. Een erkende monteur kan het probleem vaak in korte tijd opsporen en verhelpen.

Neem contact op

Hoe lang gaat een CV-ketel mee?

De kans dat een CV-ketel reparatie nodig heeft is groter naarmate hij ouder wordt. Ook bij een HR-ketel en combiketel is reparatie vaak niet uit te sluiten naarmate het apparaat langer werkzaam is. Toch gaat een CV-ketel gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De levensduur kan bevorderd worden door de ketel periodiek te laten onderhouden. Hierbij worden versleten onderdelen tijdig vervangen en de binnenkant grondig gereinigd.

Waarom doet mijn CV het niet?

Is er plotseling geen warm water, of zit u in de kou? Het kan lastig zijn om te bepalen wat er mis is met de CV-ketel. U kunt zelf een aantal dingen controleren, zoals de waterdruk en de aansluiting in de meterkast. De ketel kan een storingscode geven die meer informatie geeft over het defect. In alle gevallen biedt de storingsmonteur uitkomst. Deze komt op afspraak langs om het probleem op te sporen en te verhelpen.

Neem met ons contact op

Welke onderdelen gaan het vaakst kapot?

De afzonderlijke onderdelen van een ketel worden veelvuldig gebruikt en kunnen daarom slijten. Bij reparatie aan een combiketel of CV-ketel zijn het vaak een aantal bekende onderdelen die vervangen moeten worden. Veel Voorkomende reparaties aan de HR-ketel of CV zijn vervangingen van de warmtepomp, ventilator of warmtewisselaar. Ook het expansievat kan kapot gaan en als de thermostaat niet meer communiceert met de CV ondervindt u ook problemen.

Is een kapotte CV-ketel gevaarlijk?

 Behalve ongemak kan een kapotte CV-ketel ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Bij een onvolledige verbranding komt er koolmonoxide vrij, een gas dat niet te zien of ruiken is. Dit gas kan levensgevaarlijk zijn bij inademen. Ook kan een storing zorgen voor kortsluiting en brandgevaar. Stel de reparatie aan de verwarmingsketel daarom nooit nodeloos uit maar schakel op tijd hulp in van een professionele monteur.

Storing aan de CV-ketel

Een storing aan de CV komt helaas nooit gelegen. Een monteur kan vaak op korte termijn helpen, maar een kapotte CV-ketel is soms ook zelf te verhelpen. Het resetten van de ketel kan uitkomst bieden. De storingscode van het apparaat kan meer informatie geven over het probleem. Ook ontluchten en bijvullen kan men zelf doen. Voor complexe storing aan de HR-ketel is een vakman de uitkomst. Deze komt snel langs en verhelpt het probleem voor u.

Neem contact op

Onderhoudsbeurt abonnementen CV- ketel 

Veel storingen zijn te voorkomen door de CV-ketel goed te onderhouden. Een jaarlijkse check kan veel leed besparen. Toch wordt dit vaak vergeten. Daarom is een onderhoudsabonnement een uitkomst. In dat geval houden wij bij wanneer uw HR-ketel, combiketel of CV toe is aan onderhoud en houden u op de hoogte. Meer weten over een onderhoudsabonnement? Vul het contactformulier in voor aanvullende informatie en het aanvragen van een abonnement.

Onderhoudsbeurt abonnementen cv-ketel 

Onderhoudsabonnement aanvragen? Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Spoedservice Duurzaam Verwarmen en Rioolontstoppen Haarlem

 van marumstraat 38

2012 XW Haarlem