Onderhoud cv-ketel

Periodiek onderhoud aan de cv-ketel is belangrijk voor de levensduur van het apparaat, voorkomt onverwachte storingen en kan bovendien zorgen voor een beter rendement en een besparing op de stookkosten.

Onderhoudsbeurt cv-ketel

Afhankelijk van het type ketel en de leeftijd is onderhoud aan de verwarmingsketel eens per jaar of eens per twee jaar aanbevolen. Met een onderhoudsabonnement cv heeft u hier zelf geen omkijken naar. Tijdens het periodiek onderhoud cv-ketel zorgen we ervoor dat alle onderdelen gecontroleerd, gereinigd en eventueel vervangen worden. Dit zorgt voor een betere werking en een besparing op de energiekosten.

Bel ons direct

5 redenen voor een onderhoudsbeurt CV-ketel

Een onderhoudsabonnement CV-ketel voorkomt dat deze belangrijke klus er bij in schiet. En dat is prettig, want onderhoud aan de CV-ketel kent veel voordelen:

  • Verkleinde kans op storingen en schade
  • Minder Co2-uitstoot en een verkleinde kans op onveilige situaties
  • Verlengde levensduur van de verwarmingsketel
  • Besparing op de stookkosten
  • Beter voor het milieu dankzij een betere verbranding

Garantie door onderhoud

Goed onderhoud aan de HR-ketel kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Het verkleint de kans op storingen en soms dure schade. Veel ketels worden daarom geleverd met fabrieksgarantie die vragen om periodiek onderhoud van de verwarmingsketel. Om aanspraak te kunnen maken op deze garantie is het daarom belangrijk dat u kan aantonen dat de CV-installatie goed is onderhouden. Met een onderhoudsabonnement CV bent u verzekerd van een ketel in goede staat en voldoet u aan de garantievoorwaarden die door de meeste fabrikanten worden gesteld.

Wat gebeurt er tijdens de onderhoudsbeurt CV?

De onderhoudsmonteur zal tijdens het onderhoud HR-ketel of combiketel alle onderdelen van het apparaat nalopen. De prestatie van de ketel wordt getest en eventueel versleten onderdelen kunnen vervangen worden. Daarnaast wordt elk onderdeel getest op functionaliteit en veiligheid. De gasaansluiting, waterdruk en het verwarmingssysteem worden nagelopen en eventueel aangepast. Ook neemt de monteur de tijd om de binnenkant van de ketel grondig schoon te maken voor een betere werking. Gemiddeld is de monteur ongeveer een half uur bezig met een onderhoudsbeurt CV. Dit kan langer duren als er reparaties aan te pas komen.

Neem contact met ons op

Welke CV-ketel onderhoudsbeurt?

Bij onderhoud kan men kiezen uit een kleine of grote onderhoudsbeurt. De kleine onderhoudsbeurt neemt maar weinig tijd in beslag en bestaat uit het controleren van de CV-ketel en uitvoeren van metingen. De afvoergassen worden hierbij gemeten, een belangrijk element voor de veiligheid van de verwarmingsketel. Bij een grote onderhoudsbeurt CV neemt de monteur ook de tijd om de binnenkant van de ketel te inspecteren. Alle onderdelen zullen worden gecontroleerd, gereinigd en eventueel vervangen.

Onderhoudsbeurt abonnementen CV- ketel

Een goed werkende CV-ketel lijkt vanzelfsprekend. Daarom wordt het inplannen van onderhoud CV-installatie vaak vergeten. Een abonnement CV-ketel biedt hier de oplossing. De onderhoudsmonteur houdt zelf bij wanneer uw HR-ketel of combiketel onderhoud vereist. Op dat moment krijgt u een seintje en kan er een datum gepland worden voor groot of klein onderhoud aan de CV-installatie. Interesse in zo’n abonnement CV-ketel? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bel ons direct

Hoe vaak is een onderhoudsbeurt CV-ketel nodig?

Hoe weet u zeker dat uw CV-installatie voldoende onderhouden is? Dit is afhankelijk van de leeftijd en het type van de ketel, maar de vuistregel is dat een jaarlijkse onderhoudsbeurt CV-ketel volstaat. Op die manier weet u dat de ketel met enige regelmaat gecontroleerd wordt op slijtage, verontreiniging en mogelijke storingen. Bij sommige ketels is eens per jaar onderhoud ook mogelijk. Benieuwd naar het advies voor uw CV-ketel, HR-ketel of combiketel? Neem contact met ons op voor een onderhoudsadvies op maat.

Icoon telefoon

Geen omkijken naar het onderhoud van uw CV-ketel? Neem contact op voor een onderhoudsabonnement!

info@spoedserviceduurzaamverwarmen.nl