Wat te doen bij afvoerproblemen?

Verstoppingen, lekkages of gebroken leidingen met de bijbehorende schade, stank of zelfs ongedierte... Afvoerproblemen kunnen voor erg vervelende situaties zorgen. Het is daarom belangrijk om problemen zo snel mogelijk op te lossen en natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Hier lees je meer over wat je zelf kunt doen om diverse afvoerproblemen te voorkomen en verhelpen

Mogelijke oorzaken van afvoerproblemen

Voordat je een afvoerprobleem kunt aanpakken, is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke oorzaken. De oorzaak is niet altijd meteen duidelijk, maar de loodgieters van Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem hebben alle benodigde apparatuur om de oorzaak te achterhalen. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van afvoerproblemen:

● Er hebben zich resten opgehoopt in de afvoer.
● Er zit een blokkade in de hoofdleiding, oftewel een totale verstopping.
● Een of meerdere leidingen in de riolering zijn gebroken of verschoven, bijvoorbeeld door verzakkingen of boomwortels.

Zelf afvoerproblemen oplossen

Kleine verstoppingen in je afvoer kun je zelf oplossen, maar het repareren of vervangen van leidingen kun je beter overlaten aan een expert. Ook een totale verstopping kun je beter niet zelf aanpakken. De volgende methodes zijn veilig om zelf een blokkade mee te verwijderen:

● Heet water en schoonmaaksoda. Schoonmaaksoda helpt vetresten te verwijderen. Strooi de soda in de afvoer en giet er langzaam een liter heet water overheen. Laat de schoonmaak minstens een uur maar liefst de hele nacht inwerken. Spoel de afover daarna nog een keer door met heet water.
● De sifon schoonmaken. De sifon onder de wastafel of gootsteen kan verstopt raken met etens- en zeepresten. Maak de sifon indien mogelijk los met een waterpomptang of schroevendraaier, verwijder al het vuil en maak de sifon schoon met een sopje.
● Een rubberen ontstopper. Maak de ontstopper warm onder de hete kraan en zet deze op de afvoer. Trek en duw tot het vuil naar boven komt. Je kunt de resten met de hand weghalen.
● Controleer je wasmachine, droger en afwasmachine. Denk je dat het afvoerprobleem veroorzaakt wordt door een van deze apparaten? Maak dan de filters schoon in een sopje. Zijn de filters niet verstopt, dan kan het probleem te maken hebben met de afvoerslang en/of de pomp. Dit is geen klus voor de loodgieter, maar voor een gekwalificeerde monteur.
● De dakgoot reinigen. Problemen met je dakgoten of regenpijpen kun je vaak oplossen door de dakgoten goed schoon te maken. Schep bladeren en ander vuil eruit en spoel de dakgoten schoon met de tuinslang. Je kunt de regenpijpen beter overlaten aan een professional, omdat deze soms opengebroken moeten worden.

Een professionele loodgieter inschakelen

Bij grotere problemen of als het je niet lukt om het afvoerprobleem op te lossen, kun je het beste een professional inschakelen. Een professionele loodgieter heeft alle benodigde kennis en apparatuur om afvoerproblemen goed te inspecteren en op te lossen. Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem lost met spoed rioolproblemen in Haarlem en omgeving op. Uitgebreide reparaties en bijvoorbeeld het vervangen van kapotte leidingen nemen vaak meer tijd in beslag.

Wil je meteen een professional inschakelen om afvoerproblemen op te lossen of wil je advies over het voorkomen ervan? Neem contact op met Spoedservice Rioolontstoppen en Duurzame Verwarming Haarlem.

0
Feed