Het belang van cv-ketel onderhoud nabij Hoofddorp

Als je in de winter door een cv-ketel storing zonder verwarming en warm water zit, is dat erg vervelend. Storingen zijn vaak te voorkomen door op tijd een professional in te schakelen voor cv-ketel onderhoud. Neem snel contact op met Spoedservice Duurzaam Verwarmen Haarlem, nabij Hoofddorp, om storingen aan uw cv-ketel te voorkomen.

 

Oorzaken van storingen

Door verschillende oorzaken kan de werking van uw ketel verstoord raken. Cv-ketels hangen vaak op een vochtige plek op zolder. Als elektrische onderdelen nat worden, zal de ketel afslaan en een foutcode weergeven. Ook een lekkage in huis kan ervoor zorgen dat de ketel afslaat. Doordat de ketel afslaat, kan er geen kortsluiting ontstaan en blijft u veilig. Ook is het mogelijk dat een van de onderdelen van de ketel versleten is en vervangen moet worden.

 

Wat kunt u zelf doen?

Als uw ketel een storing heeft, kunt u de storingscode aflezen en online opzoeken wat de oorzaak is van de storing. Ook is het vaak mogelijk om de ketel te resetten door de stekker uit het stopcontact te halen en er weer in te steken. Op de meeste ketels zit bovendien een reset-knop. Hiermee kunt u de ketel resetten en opnieuw opstarten. Een cv-ketel storing kan complex zijn, dus schakel een professional in wanneer u de storing niet zelf op kan lossen.

 

Het belang van onderhoud

Door goed onderhoud voor cv-ketels worden storingen grotendeels voorkomen. Versleten onderdelen worden op tijd vervangen, zo weet u zeker dat de ketel veilig functioneert. Wanneer de ketel goed onderhouden wordt, kan dit bovendien een besparing opleveren in uw portemonnee. De CO2 uitstoot en verbranding van een goed onderhouden ketel is namelijk lager.

 

Contact met Spoedservice Duurzaam Verwarmen Haarlem

Bent u op zoek naar een professional voor cv-ketel onderhoud of is uw riool verstopt, uw afvoer verstopt of hebt u een vraag over duurzame verwarming? Neem dan via telefoon, e-mail of het formulier op de website contact op met Spoedservice Duurzaam Verwarmen Haarlem, gevestigd nabij Hoofddorp. Bij storingen kunt u ons 24 uur per dag bereiken via het spoednummer. Wij staan voor u klaar!